Op een gegeven moment voelt het niet veilig genoeg meer om de trap in uw huis te gebruiken. Het kan té belastend zijn voor uw lichaam, of u voelt zich gewoon niet veilig meer als u traploopt. Een traplift kan dit probleem verhelpen, waardoor u toch thuis kan blijven wonen. De overheid stimuleert trapliften en daarom kunt u er zelfs subsidie voor krijgen.

In veel huizen zijn de slaapkamers en de badkamer niet op de begane grond, en traplopen is dus vaak niet te vermijden. Vaak zit men niet op een verhuizing te wachten vanwege het achterlaten van alle goede herinneringen en momenten, en vanwege de tijd en kosten die verhuizen met zich meebrengen.

De oplossing kan dus gezocht worden in de traplift. U blijft in uw vertrouwde woning met uw eigen spullen, buren en omgeving. De traplift kan helpen om u dat veilige gevoel terug te geven, en u weer te laten genieten van uw vrijheid.

Wat zijn de kosten van een traplift?

Er zijn enkele dingen om rekening mee te houden bij aanschaf van een traplift. Het is belangrijk om te weten of er bochten in de trap zitten en hoe hoog de trap is. Trapliften worden op maat gemaakt voor uw situatie, en dus is het lastig om een gemiddelde prijs te kunnen geven. In enkele gevallen is het mogelijk om een goed betaalbare tweedehands traplift te plaatsen.

Wanneer er een beeld is van de thuissituatie (hoogte, aantal bochten) kan een goede prijsindicatie worden gegeven. Hieronder geven we gemiddelde prijsindicaties voor trapliften per situatie:

Model Van Tot
Rechte traplift €2.500 €5.500
Één bocht €6.000 €12.500
Twee bochten €7.000 €13.500
Spiltrap (draaitrap/wenteltrap) €8.000 €13.500

Bron: https://www.trapliftinfo.nl/prijs/

Natuurlijk kan de keuze voor materialen en het type stoel invloed hebben op de uiteindelijke prijs van de traplift. Dit kunt u, afhankelijk van uw budget, naar eigen wens bepalen.

Traplift kiezen: handige tips

De kosten voor een traplift zijn natuurlijk van belang, maar uiteindelijk is het jarenlange genot ervan nog belangrijker. Daarom geven wij u nog een aantal tips voordat u een traplift aanschaft.

  1. Goedkoop is meestal duurkoop
  2. Vergelijk offertes van diverse aanbieders, zijn er verschillen en waar komen die vandaan?
  3. Wat zijn de mogelijkheden voor subsidie binnen uw gemeente (of landelijke overheid)
  4. Stel een lijst van wensen/eisen op (wat is noodzaak/wat is extra)