Besparen op uw energieverbruik en kosten

De warmtepomp is ideaal om uw energieverbruik drastisch te verlagen. Een hybride warmtepomp is een van de snelste en goedkoopste manieren om gasverbruik in bestaande woningen te verlagen. De hybride pomp functioneert uitstekend op bestaande cv-installaties, en als uw gasketel nog werkt hoeft u alleen nog de warmtepomp aan te schaffen. Met een volledig elektrische variant kunt U uw huis zelfs volledig gasloos verwarmen.

Een warmtepomp behaalt gemiddeld een rendement van 400% tot 500% per jaar.

De overheid betaalt mee!

Met de Investeringssubsidie Duurzame energie (ISDE) biedt de overheid een tegemoetkoming bij aankoop van warmtepompen, zonneboilers en palletkachels. Deze subsidieregeling geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers en kan in ieder geval tot eind 2019 worden aangevraagd. Bij het afnemen van een warmtepomp kan dit tot €1700,- opleveren.

Er is 100 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor het jaar 2019. Wij raden sterk aan hiervan gebruik te maken als u er al eens over na heeft gedacht om een warmtepomp aan te schaffen.

Waar moet u op letten als u een warmtepomp aanschaft?

De techniek achter de warmtepomp is niet moeilijk, maar de installatie ervan is delicaat en ontzettend belangrijk. Een vakkundige installateur is bij warmtepompen cruciaal om het beste rendement te behalen. Deze expert kijkt op welke manier het huis het beste verwarmd kan worden, en wanneer de warmtepomp het best tot zijn recht komt.

Ons advies: Vergelijk meerdere aanbieders, zodat u een goed beeld krijgt over de kosten van de warmtepomp en de mogelijkheden.

In ons artikel De voordelen van een warmtepomp geven we meer informatie over de werking van de warmtepomp, het rendement en het in gebruik nemen ervan.